Şipşak Bir Şehir: Belgrad

Hareketli bir sosyal hayat arayanlara keşfedeğer restoranları ve gece hayatı, sakin ve huzurlu bir tatil beklentisi olanlara ise şehrin dört bir yanına yayılmışl parklardan ferah ferah gezinmeye olanak sunan geniş caddeleriyle Belgrad, ruhu olan kentlerden. Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı’ya uzanan tarihiyle Belgrad’ı keşfetmek için geniş bir zaman yaratın kendinize…

Tur: Şehrin popüler semtlerinden Vracar hem şık butik ve restoranlar hem de Belgrad’ın kendine özgü romantik havasını soluyabileceğiniz bir adres. Tasarım butikleri, müzeler, parlamento, adliye, posta teşkilatı gibi resmi ve tarihi binaların önünden yürüye yürüye Alexandra Bulvarı’na ulaşmak mümkün. Şehrin hemen her köşesine yayılmış parklar da yürüyüş yapmak da insanın içini açıyor.

Ziyaret: Kalemegdan ve çevresi, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği sahil şeridi ve yine burada yer alan şehrin popüler gece hayatına can veren kulüpleriyle Stari Grad, Zemun, Savamala gibi şehrin hareketli semtleri, gündüz-gece demeden adım adım dolaşılabilir.

Gezi: Su sporlarından pikniğe, gün boyu vakit geçirmeye olanak veren dev yapay gölet etrafına konumlanan Ada Ciganlija’da aile boyu eğlence garantili.

Yemek: Konu yeme-içme kültürü ise Belgrad demek; burek yani börek demek. İncecik yufkadan fırınlanmış veya kızartılmış çeşitleriyle insanın ‘dur’ demesi zor bir lezzet. Şehirde börekleriyle popüler yüzlerce mekan olsa da lokal özellikleri kusursuz sunması ve 100 yıllık geleneğiyle Petrović Bakery tam bir şampiyon. Zemun’da yer alan mekan denemeye değer.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

ARAMA