Bir Başka Olur Ünlülerin Şişesi

“Birçok iyi hikâye gibi bizimki de birkaç bardak şarap ile başladı…” Bu cümleler bir aşk hikâyesinin ya da kült bir sanat filminin girişinden alıntı değil. Bu cümle; yaş aldıkça, güzel yıllanan ünlü bir oyuncu Cameron Diaz’ın kurduğu şarap markası Avaline’in nasıl başladığını özetliyor. Hollywood ünlülerinin oyunculuğa ek olarak kendi markalarını yaratarak kazandıkları milyonlara milyonlar eklemesi alışılagelmiş bir durum. Avaline vesilesiyle kendi içki markası olan diğer isimleri bir kurcalayınca karşımıza bir başka Hollywood daha çıktı!

Şarapçılığa el atan ilk isim Cameron Diaz değilmiş meğer… Sarah Jessica Parker Invivo X, SJP’nin arkasındaki isim. Tıpkı Avaline gibi vegan ve çevre dostu olmakla övünen marka, Yeni Zelanda’da sürdürülebilir bir şekilde üretilen ve tropikal meyve ile turunçgillerin aromatik notalarına sahip Sauvignon Blanc ve Fransa’da üretilen berrak gül yaprakları ve parlak yaz meyvesi karakterlerini taşıyan bir Rosé türünü içeriyor. Tam bir yıldıza göre! Şarap işine el atan bir diğer oyuncu ise genç kuşaktan kardeşleri PoppyChloe üretim yapan Cara Delevingne. Kız kardeşler üçüncü nesil şarap üreticisi bir İtalyan aile Biasiotto’larla girişmiş bu işe. Bu havalı prosecco da elbette sürdürülebilir yöntemlerle üretiliyor!

Yıldızlar dünyasının şişe merakı sadece parfümden oluşmuyor yani… Üstelik şarap da tek seçenek değil. Örnek mi? Futbol dünyasından bir yıldız David Beckham, güçlü sesiyle Mariah Carey, eski topraklardan Bob Dylan viskici. Beckham’ın kendisi kadar havalı şişesiyle viski markası Haig Club, İskoçya’nın en eski tahıl viski damıtımevi olan Cameronbridge’de buğday ve çavdar gibi farklı tahıllardan üretiliyor. Mariah Carey imzalı Black Irish, adı üzerinde bir İrlanda viskisi. İçki markası olan ünlüler arasına en yeni katılan Carey markasının lansmanını henüz iki gün önce yaptı. Black Irish’in notalarının da Carey’in sesi kadar güçlü olduğunu umuyoruz, şimdilik… Bob Dylan ise yaratıcılığını, kendi viski markasının şişesinin yanı sıra isminde de konuşturuyor zira Dylan’ın ünlü bestesi Heaven’s Door’dan ilham alıyor.

Dahası Kendall Jenner’ın 818 Tequila’sı, Ryan Reynolds’un Aviation American Gin’i, George Clooney’nin iki sene önce bir milyar dolara sattığı Casamigos Tequila’sı, Jay-Z’nin şampanyası Armand de Brignac gibi marka ortaklıklığından öte bu isimlerle özdeşleşen şişeler de, oyuncu ve müzisyenlerin gözünün yeme-içme sektöründen edinilecek kazançtan da geri kalmadığının kanıtı.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

ARAMA